top of page

Clinic Flag Football


Doelstelling

Het kennis laten maken met een nieuwe sport en hen hier vaardiger in maken.


Materialenpakket

8 American footballs

1 Pakket flag lintjes

1 Ballen net

20 PionnenKlik verder naar onze clinic via bovenstaande afbeelding of de button hieronder!
Spelregels Flag football

Dit spel wordt gespeeld op een buitenveld. Officiële afmetingen van het veld zijn 60 meter bij 30 meter, maar je kan het ook op een kleiner veld spelen. Er is 1 rugbybal en voor elke speler twee lintjes. Elke endzone wordt aangegeven d.m.v. twee pionnen.

Er zijn 2 teams van 5 spelers. Iedere speler heeft 2 lintjes aan zijn broek hangen (1 links en 1 rechts). Er wordt gespeeld met een rugbybal. Het team dat in balbezit is, heeft als doel om zoveel mogelijk terreinwinst te boeken en daardoor punten te scoren. Net zoals bij American Football kan je punten scoren door de bal in de endzone van de tegenstander te vangen of door met de met bal de endzone van de tegenstander in te lopen.

Het aanvallende team begint 5 yard voor de eigen endzone en heeft 4 pogingen om de middenlijn te halen. Als dat lukt dan krijgen zij nog eens 4 pogingen om de endzone van de tegenstanders te halen. Op het moment dat de tegenstander een lintje afpakt moet de aanvaller de bal binnen 3 seconden op de grond leggen en loslaten. De speler krijgt dan zijn lintje terug en de aanvallende partij moet vanaf dit punt het spel hervatten. De rollen wisselen om als de bal wordt onderschept of als het aantal pogingen verlopen zijn.

Wanneer het een team lukt om de bal op de achterlijn op de grond kan drukken dan heb je een touchdown en dus 6 punten gehaald. Je kan het team ook nog een “down” (try) geven. Hierbij mogen ze de bal vanaf de grond tussen de twee palen proberen te schieten vanaf de 5 meter lijn (1 punt) of vanaf de 12 meter lijn (2 punten).

Als de puntentelling voor jouw groep nog te moeilijk is, dan kan je elke touchdown ook als 1 punt laten tellen en de “down” achterwege laten.

Belangrijkste regels:

  • Geen lichamelijk contact.

  • Lintje gelijk terug geven nadat je hem hebt afgepakt.

  • Lintjes moeten duidelijk zichtbaar zijn.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page