top of page

Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn Ludios. Een op en top sportbedrijf!

 

Wij willen alle sportprofessionals een passend platform bieden. Wij gaan een arbeidsmarkt creëren voor alle sportprofessionals van Europa onder het eigen merk Ludios. Als sportbedrijf zijn wij een dynamische organisatie en wij maken ons hard voor plezier, geluk en vriendschap. Dit doen wij door ons te richten op sport, spel en groei in al onze werkzaamheden.

Kortom, we zijn uitgesproken ambitieus en doen het samen. ‘Teamwork’ is key. Wij durven te pionieren en het wiel opnieuw uit te vinden. Waarom? Omdat de sportarbeidsmarkt wel een upgrade mag gebruiken en die heet Ludios. Wij willen dat jij als sportprofessional een passende baan/salaris (zeg maar carrière) hebt voor het verschil dat je maakt. Elke dag weer! Wij maken op het moment het verschil voor TSO’s, BSO’s, gymlessen , studie- en schoolkampen, winterkampen, surfkampen, voetbalkampen en kinderfeestjes. 

 

Als dynamische sportorganisatie kunnen wij voor iedereen iets betekenen. Daarom is co-creatie geen onbekend begrip voor ons. Sterker nog, het is een mindset om iedereen in zijn kracht te zetten en de bijbehorende verantwoordelijkheden eigen te maken. Stap voor stap ontwikkelen en vertakken wij ons om sport, spel en groei aan te bieden in Europa. 

foto daan kids_edited_edited.jpg

Waar en hoe het begon

Na het afronden van zijn sportopleiding werkte Daan (oprichter) als ZZP'er. Toen voelde hij de vraag vanuit de markt voor bredere oplossingen voor het werken in de sport en met name voor sportinstructeurs op TSO's en BSO's. Vanuit de anticipatie op het gat in de markt creëerde hij Ludios en vond snel een hecht team van gelijkgestemden om de vraag van de markt te beantwoorden door middel van teamwork, flexibiliteit en vertrouwen. Ludios gaat voor het creëren van een arbeidsmarkt om sportinstructeurs een volledige werkplek aan te bieden met passende beloningen na het voltooien van je sportopleiding.

Gevierde mijlpalen

De eerste bevestiging dat Ludios levensvatbaar was en dat sportinstructeurs konden werken in de sport kwam met de tweede TSO locatie. Deze nieuwe locatie werd gecoördineerd en begeleid door betrokken sportinstructeurs.

Dit gaf de onderneming moed en al snel was er een jong managementteam van drie man sterk. In het begin werkte iedereen vanuit huis, maar al snel verplaatste Ludios zich naar haar eerste kantoor in Zaandam, met welgeteld 130 werknemers in dienst. 

Al snel veranderde de zoektocht naar kinderopvangorganisaties tot aanvragen van kinderopvangorganisaties. Ludios werd gevonden en vooral door de inbreng van de werknemers, waren onze partners enthousiast. Op de formule van werken op vertrouwen, teamspirit en flexibiliteit is Ludios door aan het groeien tot 300 werknemers, die actief zijn op 400+ locaties door heel Nederland.

Corona & Groei

De eerste lockdown heeft Ludios zich gericht op de maatschappij en kinderen in beweging houden door online materiaal aan te bieden en zich in te zetten voor kinderziekenhuizen. De tweede lockdown heeft Ludios zich gefocust op de werknemers. Hoe die te prikkelen voor hun welzijn en die van de organisatie zodat de betrokkenheid bleef. Zonder verdere steun van de overheid heeft Ludios vooral gebouwd op de betrokkenheid en flexibiliteit van haar werknemers. Ludios bleef groeien in werknemers, partners en activiteiten. In een tijd die uitdagend was. Maar altijd met een blik op maatschappelijke verbetering van de sportarbeidsmarkt en welzijn van onze doelgroepen.

LUDIOS-59_edited.jpg

Ludios Inzichten

83,4%

van onze
medewerkers geven werken bij Ludios een

8 of hoger!

Plezier (500 x 250 px) (1).png

"Elke sportprofessional moet een passende baan kunnen vinden na zijn studie.

Wij gaan een arbeidsmarkt opzetten voor werken in de sport."

- Daan van Gerrevink (oprichter)

Ludios

Sport, Spel & Groei

het platform voor een passend sport en spel aanbod

bottom of page